Het beste hondenras

De australische kelpie

De Australische Kelpie is ontwikkeld in Australië in 1870 en is een heerlijk ras die bekend staat om hun sterke natuurlijke instinct om te bewaken en te hoeden. Zij zijn in staat om te werken met pluimvee, geiten, schapen, runderen en rendieren. Ze zijn het meest populaire ras in hun geboorteland Australië en worden vereerd in verschillende andere landen.

Dit ras bezit scherpe zintuigen en heeft een alerte uitdrukking. Australische Kelpie's zijn uiterst wendbaar en hebben onuitputtelijke energie. De Australische Kelpie wordt beschouwd als de best presterende middelgrote herdershond. Ondanks hun grootte en hun compacte en gespierd lichaam zijn ze veelzijdig en lenig. 

De Australische Kelpie is een trouwe metgezel. Ze zijn mild gemanierd en willen erg graag voor je werken. Ze zijn zeer toegewijd en vriendelijk voor hun baas. Australische Kelpie's doen het goed met kinderen bij wie ze zijn opgevoed en met andere honden en huisdieren. De Australische Kelpie is niet agressief, maar zal bewaken en beschermen, met eventuele risico's voor zichzelf op de koop toenemend.